Vi hjelper rulleskiløpere å få opp farten

Rulleski-staver

Du kan bruke samme staver når du går på rulleski som når du går langrenn, men du må bytte ut stavespissene til asfaltspisser. Hvis ikke blir spissene fort utslitte. På den måten kan du unngå å kjøpe nye staver, men det er bra å huske at asfalt sliter hardt på staven. Det øker risikoen for at de knekker når du trenger dem som mest (les Vasaloppet).
 
Derfor kan det være like bra å tenke slik (som når det gjelder skoene):
Se om du har noen billigere langrennstaver som kan kan avse og bytt spisser til asfaltspiller. Da kan du ha et par dyre staver som du bruker til langrenn. Da risikerer du ikke at de blir fort slitt eller knekker når du trenger dem som mest.
 
Når du går på rulleski er det vanligste underlaget asfalt, som er mye hardere enn snø. Det betyr at armene blir utsatte for mye hardere støt når du setter stavene ned i bakken. Hvis du skal kjøpe en stav som er laget for rulleski, bør du tenke på at de skal være myke ved nedsettingen. Det lindrer mot støt, samtidig som de er stive nok til å stake unna.
 
Hvis du skal kjøpe en stav bør du også tenke på om du kommer til å gå mest klassisk eller om du skal skøyte. Det påvirker stavenes lengde.

  • Skøyting: Staven skal være 90 % av kroppshøyden.
  • Klassisk stil: staven skal være 85% av kroppshøyden.