Vi hjelper rulleskiløpere med å få opp farten

Rulleskiprodukter

Rulleski – Det viktigste produktet du kjøper når du skal begynne med rulleski og det som du bør bruke mest penger på. Det er også selve rulleskiene som er dyrest. Klikk på rulleski for mer informasjon. Hvis du allerede vet hvilken type av rulleski-gren du er interessert i, klikker du på klassiske rulleski eller skøyterulleski.

Sko – For å gå på rulleski er det akkurat som i langrenn veldig viktig med behagelige sko som sitter godt over hele foten. Du kan bruke samme sko til rulleski som til langrennski, noe som er en stor fordel hvis du har funnet bra sko. Så lenge hælen er fri, kan du klikke skoene fast på rulleskien. Vil du ha mer informasjon, klikker du på rulleski-sko.

Bindinger – Det finnes to ulike bindingsystem på markedet, SNS og NNN, som brukes av forskjellige produsenter. For mer informasjon klikker du på rulleski-bindinger.

Staver – For å finne riktig lengde på stavene, kan du bruke følgende formel: Klassiske staver: Kroppshøyde x 0,85. Rund av nedover hvis du havner til nærmeste 5 cm. Skatestaver: Kroppshøyde x 0,9. Akkurat som med sko, kan du bruke samme staver til rulleski som til langrennski. I så fall må du investere i et par rulleski-spisser, fordi snøspisser blir ødelagt når de blir brukt på asfalt. Klikk på rulleski-staver for å få mer informasjon.

Hjelm – Det er lett å få bra fart på et par rulleski men desto vanskeligere, spesielt for nybegynnere, å svinge unna og bremse. Derfor er hjelmen veldig viktig. Det finnes ikke hjelmer spesielt laget for rulleski, men sykkelhjelmer egner seg utmerket til dette formålet. Sørg for at den sitter skikkelig fast slik at hjelmen beskytter maksimalt. Klikk på skihjelm for mer informasjon.

Hansker – Det er fort gjort å få gnagsår på hendene, derfor anbefaler vi vanlige langrennhansker. Hanskene reduserer risikoen for vannblemmer og gnagsår, men de beskytter også ved fall. Et tips til for å forebygge gnagsår, er å smøre inn hendene med vaselin før du tar på deg hanskene. Et par bra hanske til rulleski kan anbefales. Klikk på rulleskihansker hvis du vil ha mer informasjon.

Beskyttelse till rulleski – Når man er nybegynner er det ikke uvanlig at man velter i blant. Vi anbefaler hjelm, håndledd, kne- og albuebeskyttelse. Mer informasjon finner du på beskyttelsesutstyr.

Hjulene – Hjul til rulleski er tilgjengelige i ulike bredder og har også forskjellig rullemotstand/friksjon. Det gjør at man kan tilpasse hjulene etter ferdighetsnivå, slik at du kan finne det nivået som passer best for din trening. For mer informasjon klikker du på hjul til rulleski.

Briller – Hvis man går sammen med andre, er det ekstra viktig å bruke briller for å få unngå å få stavespisser i øynene av løperen foran deg. For mer informasjon klikker du på briller til rulleski.

Klær - Valg av klær til rulleski skiller seg en del fra langrenn, fremfor alt fordi temperaturen ofte er mye høyere. Det er viktig at man bruker ventilerende plagg med stor bevegelsesfrihet. For mer informasjon klikker du på klær til rulleski.