Vi hjelper rulleskiløpere med å få opp farten

Klær til rulleski

Når du går på rulleski fungerer det ofte bra å bruke tynne løpetights. De gir både litt varme og bevegelsesfrihet. Hvis du synes de er for kalde, kan du bruke langrenns-bukser med fôr. Hvis det fremdeles ikke duger, kan man bruke lange underbukser, men det trenger du som regel ikke. Du finner plaggene her.

Hansker

Hansker er bra å ha når du går på rulleski, både for å forebygge mot gnagsår og vannblemmer på hendene fra stavene, men også mot skrubbsår hvis du faller. Et tips for å redusere gnagsår er at du smører inn hendene med vaselin før du tar på deg hanskene.

Du kan bruke vanlige løpehansker, men det er viktig at de gir et godt grep. Det er et bredt utvalg av hansker på markedet som er tilpasset rulleski og nesten alle rulleski-fabrikanter har sine egne modeller.
 
Swix har blant annet disse modellene:
Swix Viento mittens, Swix Split mitts, Swix Classic II og Swix New race
 
Skigo har modellene:
Skigo Touring, Skigo Trainer, Skigo X-skin
 
Utover disse to fabrikantene kan vi nevne Salomon Nordic Training, Salomon Nordic Equipe, Oneway Gromo og mange fler.

Klær til overkroppen

Siden man blir fort varm av å gå på rulleski og fordi det ofte er varmt i sesongen, holder det som regel å ha på seg lettere plagg på overkroppen. Klærne skal beskytte mot vind, samtidig som de ventilerer ut svette. Jakken må ha stor bevegelsesfrihet og skal ikke være i veien. Når det er mørkt må du bruke refleks, eller helst refleksvest, fordi du er vanskelig å få øye på.

Klær til underkroppen

Tynne løpetights egner seg godt til rulleski. De gir litt varme, samtidig som de gir bevegelsesfrihet. Hvis det er kaldt, kan man bruke forede langrenns-bukser. Duger ikke det, kan man bruke langunderbukser. Men det skal ikke være nødvendig.